Det är viktigt att man har rätt typ av däck på sitt fordon, detta kan du få hjälp med när du vänder dig till oss, de har nämligen all den expertis som krävs för att få dig säker i trafiken. Om dina hjul på din bil är gamla så ska du ha i åtanke att bromssträckan på dem är mycket längre och det kan vara detta som innebär skillnaden mellan liv och död när det väl gäller.

Däck i KlippanTa hand om dina nya hjul

Innan du införskaffar nya däck till ditt fordon är det viktigt att du ser till att de passar till dina fälgar på bilen, detta kan annars bli en onödigt dyr historia, som tur är kan du få hjälp med detta och behöver därmed inte oroa dig för att lägga ut mer än du måste på dina bilar. Du bör även se till att det är ett jämnt luftintag i dina hjul, detta bör du kontrollera minst en gång i månaden då detta påverkar din bils egenskaper på vägen. Kontrollera alltid när dina hjul är kalla, om du inte vet hur de ska vara så rekommenderas du att ta hjälp med detta första gången för att sedan kunna hålla koll på detta själv.

Du bör även ta en titt på dina mönsterdjup regelbundet, oavsett om det är sommar eller vinter så är det viktigt att du har rätt typ av mönsterdjup så att du kan få stopp på bilen i god tid. Det krävs mindre på sommaren men det innebär inte att behovet är obefintlig, du bör alltid se till att vara trygg i trafiken på de sätt du själv kan påverka.