Bil- och fordonsindustrin är ett samlingsnamn för alla aktörer som är med och utvecklar, designar, tillverkar och saluför motorfordon till en uppsjö av branscher och industrier (inklusive marknaden för privatpersoner förstås). Begreppet exkluderar sektorer såsom reparation och underhåll av motorfordon. Sett till intäkter och ekonomisk tillväxt är motorfordonsindustrin en av världens allra mest betydande.

Fastighetsskötsel i MalmöVilka industrier behöver bilar och motorfordon?

Svaret är de flesta. Inom tillverkningsindustrin upphandlas det varje år truckar för miljardbelopp och eftersom teknikerna byts ut varje år, med högre krav på miljöanpassning, fortsätter hjulet att snurra. Inom bygg, konstruktion och markskötsel växer försäljning mycket starkt. Allt från fyrhjulingar, ATVs till större lastbilar med gripklor säljs på löpande band till företag som Skanska, NCC och Svensk Markservice. Även mindre företag som exempelvis lokala, ELKL – Din fastighetsskötare i Malmö, gör varje år investeringar i motorfordon för exempelvis snöröjning och plogning.

Säkerhetsaspekter

perfekta balansen. Exempelvis gör man dessa investeringar i värmeväxlare/värmepumpar under renoveringen eller ombyggnaden.

Se till att tänka på energin när du bygger om

Om du står inför en renovering måste du följa rådet att tänka på energi och ventilation. Börja med det mest grundläggande och byt ut dina fönster mot nya som isolerar bra. Redan där kan du spara en rejäl slant på längre sikt. Se också över vad olika värmekällor innebär för dig initialt och på lång sikt. Förbiser du ventilationen under renoveringen skall du veta att det kan kosta dig dyrt senare. En dålig ventilation leder nämligen till fuktproblem som i sin tur medför mögelskador vilket kan påverka din hälsa katastrofalt samtidigt som det försämrar hela fastighetsvärdet.

Säkerhetsfrågan är en hög prioritet för många av motortillverkarna. Området är således ytterst reglerat och tillverkarna måste alltid svara upp mot branschstandarder – såväl nationellt som internationellt – för att gynnsamt kunna marknadsföra sina fordon. Industristandarden ISO 26262 är den praktik som lyfts fram som det största ramverket för en heltäckande och funktionell säkerhet för industrifordon.

Efterfrågan nedåt i Väst men uppåt i BRIC

Den största marknaden för industrifordon är fortfarande i Västeuropa och USA. De snabbaste växande marknaderna och där efterfrågan är som störst, är de så kallade BRIC-länderna (Brasilien, Ryssland, Indien och Kina). Trenden går mot en mattad tendens när det gäller efterfrågade industrifordon i Europa.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *