Att köra motorcykel är roligt och ger en stor frihetskänsla som är svår att uppleva när man färdas på andra sätt. Dessutom finns det många föreningar som anordnar träffar och andra roliga aktiviteter för de som kör motorcykel där man kan träffa nya vänner med samma intresse.

Motorcykel i MalmöOm man vill ta motorcykelkörkort i Malmö finns det flera olika behörigheter att välja mellan. De olika behörigheterna ger innehavaren rätt att framföra olika typer av motorcyklar där motorcykelns effekt bestämmer gränserna. För den som är 16 år kan man ta körkort för lätt motorcykel, behörighet A1. Det innebär att motorcykeln inte får ha en större volym än 125 kubikcentimeter och ha en effekt på högst 11 kW.

Vill man köra en medelstor motorcykel behöver man ha fyllt 18 år och då kan man ta körkort med behörigheten A2. Men denna behörighet får man köra medelstora motorcyklar som en högsta effekt på 35 kW. För tunga motorcyklar behöver man ha fyllt 24 år, 20 år om man har haft körkort för motorcykel med behörigheten A2 i minst två år. För att få köra alla motorcyklar, oavsett storlek, krävs Körkort för tunga motorcyklar med behörigheten A.

Genom oss har en stor mängd elever fått hjälp att klara av olika behörigheter för motorcykel, läs mer om våra utbildningar på www.motorcykelkörkortmalmö.se. Vi erbjuder teoriutbildning och körutbildning för motorcykelkörkort i Malmö. Att ta motorcykelkörkort kräver både teoretisk utbildning, praktiska körövningar och en riskutbildning. Efter en fullt genomförd utbildning klarar man lättare av teoriprov och körprov hos Trafikverket.